Hallitus

Päivyt Meller — puheenjohtaja

Sibelius-Akatemian viulumusiikin lehtori Päivyt Meller on kuulunut Sibelius-Akatemian opettajakuntaan vuodesta 1990 lähtien. Sitä ennen hän toimi Radion Sinfoniaorkesterin 3. konserttimestarina. Opintovuosinaan USA:ssa, Hollannissa ja Sveitsissä häntä opettivat mm. Josef Gingold, Yuval Yaron, Victor Liberman ja Yehudi Menuhin, sitä ennen Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Anja Ignatius ja Yoshiko Arai-Kimanen.
Suurta kiitollisuutta Päivyt kokee erityisesti ensimmäisiä viuluopettajiaan kohtaan, sillä ilman Tatjana Pogozevan, ja hänen askelissaan Pertti Sutisen, kokonaisvaltaista panostamista hänen opettamiseensa, hänestä ei olisi tullut viulistia.
”Minun velkani suurenmoisille opettajilleni on korvaamaton. Tahdon edes jollain pienellä osasella olla viemässä eteenpäin heiltä oppimiani asioita tuleville sukupolville. Suomen Jousisoitinopettajien puheenjohtajana toivotan lämpimästi tervetulleeksi kaikenlaisen kahdensuuntaisen kommunikaation kollegojeni suuntaan.”
https://www.uniarts.fi/henkilot/paivyt-meller/

Yvonne Frye

Valotus By Ama (Anna-Maria Viksten)

Yvonne Frye on suorittanut diplomin viulupedagogiikassa musiikkikorkeakoulussa Hochschule für Musik, Detmold. Hän jatkoi viuluopintojaan Itävallassa konservatoriossa Kärtner Landeskonservatorium, Klagenfurt opettajanaan professori Helfried Fister.
Yvonne Frye on viulupedagogiikan lehtori Sibelius-Akatemiassa ja toimii viulunsoiton opettajana (yksilö- ja ryhmäopetus) myös Itä-Helsingin musiikkiopistossa.
Luennoitsijana Yvonne Frye matkustaa ympäri maailman, ohjaten pedagogisia interaktiivisia työpajoja, Colourstrings koulutuksia ja mestarikursseja nuorille jousisoittajille lukuisissa arvostetuissa oppilaitoksissa, kuten Indiana University, Bloomington ja Hochschule für Musik Hans Eisler, Berlin.

Paula Hagman

Olen Paula Hagman ja toimin viulunsoiton lehtorina Porvoonseudun musiikkiopistossa. Opettaminen on minulle sydämen asia ja kaikenlainen musisoiminen tervetullutta- on hienoa kun voi olla mukana muusikko sukupolvien ketjussa hienojen soittokollegoiden seurassa. Olen toiminut aktiivisesti freelancerina eri orkestereissa ja muissa kokoonpanoissa sekä opettanut useissa musiikkioppilaitoksissa ja kesäkursseilla. Viulunsoiton lisäksi orkesterin ohjaustiimissä työskentely on hyvin inspiroivaa ja mielenkiintoista.

Maarit Karppelin

Maarit Karppelin on toiminut viulunsoiton lehtorina Oulun konservatoriossa vuodesta 2020. Aiemmin vuosina 2008-2020 hän toimi 1. viulun äänenjohtajana Oulu Sinfoniassa. Maarit Karppelin opiskeli musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiassa Kaija Saariketun viululuokalla ja valmistui sieltä vuonna 2006. Kilpailukokemusta Maaritille karttui nuorempana Kajaanin jousisoitinkilpailun 1. sijalla omassa sarjassaan vuonna 1996, sekä semifinaalipaikoilla Juhani Heinosen viulukilpailussa 2000 sekä Kuopion viulukilpailussa 2005. Maarit Karppelinin sydäntä lähellä on aina ollut viulunsoitto ja opetus. Omat viisi lasta ovat kaikki soittaneet viulua jossain vaiheessa, mutta löytäneet sitten omat lempisoittimensa.
Vuosina 2013-2021 Maarit Karppelin opiskeli työn ohessa myös Suzukiopettajaksi Hannele Lehdon ohjauksessa Helsingin Käpylässä. Suzuki-menetelmän lapsilähtöisyys ja positiivisen
palautteen anto, sekä vanhempien mukanaolo soittotunnilla on erityisesti pienten oppilaiden kohdalla Maaritille mieluinen tapa työskennellä. Tällä hetkellä Maaritin oppilaat ovat iältään 3-21-vuotiaita, joten työ on vaihtelevaa ja monipuolista.
Opetustyön lisäksi esiintyminen ja kamarimusiikki on Maaritin sydäntä lähellä ja oma Madetoja-jousikvartetti sekä pianotrio kollegojen kanssa pitävät hyvin yllä soittotaitoa. SJO:n hallituksessa Maarit Karppelin haluaa tuoda esille myös pohjoisen Suomen musiikkioppilaitosten työtä ja olla mukana rakentamassa yhteistyötä jousisoitinkollegojen kanssa.

Sirkka Kuula — varapuheenjohtaja

Toimin viulunsoiton lehtorina Espoon musiikkiopistossa, opetan viulunsoittoa, ryhmä- ja kamarimusisointia, viulumuhaa ja johdan lasten orkesteria. Oppilaani ovat 5-20-vuotiaita. Aloitin opettamisen v. 1975 ja sen jälkeen olen opettanut monissa musiikkiopistoissa, musiikkileireillä, mestarikursseilla ja toiminut kouluissa musiikinopettajana. Olen myös soittanut paljon orkestereissa, kamarimusiikkiyhtyeissä ja omin konsertein sekä julkaissut oppimateriaalia.
Olen onnellinen tultuani valituksi SJO:n hallitukseen, minusta vuorovaikutus kollegojen kesken on ammattimme parhaita puolia. Odotan innolla kaikkea, mitä voimme tehdä yhdessä, erityisesti ESTA Helsinki 2026 -kongressia!
www.suomalainenviulukoulu.com

Johanna Ovaska — sihteeri ja jäsenvastaava

Hei, olen Johanna Ovaska. Opetan viulunsoittoa sekä johdan lastenorkesteria ja jousiorkesteria Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa. Alkeisopetuksen kehittäminen ja yhteismusisointi ovat erityisen lähellä sydäntäni. Teen myös freelancerinä muusikon töitä ja kesäisin minut löytää Lohjan musiikkikurssilta kurssisihteerin tehtävistä.

Matleena Vehmaa

Matleena Vehmaa aloitti viulunsoiton opiskelun 6-vuotiaana Turun konservatoriossa, opettajanaan Grazyna Gebert. 14-vuotiaana hän siirtyi opiskelemaan Harri Sippelin johdolla ja soitin vaihtui alttoviuluun.
Vuonna 2009 Vehmaa valmistui Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen osastolta musiikin maisteriksi opettajanaan Pirkko Simojoki. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajinaan toimivat myös Jouko Mansnerus ja Helge Valtonen.
Pedagogisia opintojaan hän on täydentänyt professori Géza Szilvayn johtamilla kansainvälisillä Colour Strings -kursseilla. Vuonna 2001 Vehmaa aloitti Riihimäen musiikkiopiston viulun- ja alttoviulunsoiton tuntiopettajana. Nykyään hänen vastuullaan ovat opiston Juniorijouset sekä kamarimusiikin ohjaaminen.
Vuodesta 2010 eteenpäin Vehmaa on toiminut Itä-Helsingin musiikkiopiston päätoimisena alttoviulunsoiton opettajana. Lisäksi hän ohjaa kahta alttoviuluryhmää Itä-Helsingin musiikkiopiston musiikkikoulussa. Hän toimii myös Helsingin Juniorijousten alttoviulujen stemmakouluttajana.
Vehmaa toimii freelancer muusikkona keikkaillen mm. Saimaa Sinfonietassa, Lahti Sinfoniassa, Lappeenrannan Kaupunginorkesterissa, RSO, HKO.
Vehmaa toimii alttoviulistina Schema-kvartetissa sen perustamisesta 2012 lähtien. Suomen Kulttuurirahasto sekä Pro Musica-säätiö ovat tukeneet Schema-kvartettia.